-->

Blog baner

blog - vlajky.sk

utorok 16. decembra 2014

Hliníkové vlajkové stožiare


Oplatí sa investovať do kvalitného vlajkového stožiara?

Často sa stretávame s tým, že firmy si kúpia čo najlacnejšie hliníkové stožiare z Poľska a potom majú s nimi problémy a zbytočné dodatočné náklady.
"Veď je to len stožiar, osadí sa a bude tam stáť. Načo by sme kupovali drahý..." Z dlhodobého hľadiska Vám takýto stožiar bude spôsobovať dosť prevádzkových problémov a nákladov.

Na čo myslieť pri výbere vlajkových stožiarov?

  • Musíme myslieť na to, že vlajky na stožiari sa môžu vplyvom počasia poškodiť, resp. ich z nejakých iných dôvodom (návštevy...) musíte občas vymeniť. 
  • Z našich skúseností vieme, že v priemernej firme (osadí vlajky a ďalej ich nerieši) je potrebné minimálne 3 x do roka s vlajkami niečo robiť. 
  • Stožiare majú 6 až 8 m. Ak použijete lacný stožiar s vonkajším navíjaním, behom 1 zimy je navíjací mechanizmus nefunkčný a vlajky nemôžete stiahnuť/vymeniť bez použitia plošiny. To isté platí pri stožiaroch bez navíjacieho mechanizmu.
  • Ak nemáte vo firme vlastnú plošinu, cena za jej prenájom je 100€ na hod. x 3 do roka = 300€, ktoré z najväčšou pravdepodobnosťou každý rok takto vyhodíte. Pri dlhoročnom plánovanom využití stožiarov sa to môže vyšplhať pekne vysoko.

Aké stožiare odporúčame?


  • Súčasné trendy sú jednoznačne vo využívaní stožiarov s vnútorným vedením lanka. Celý navíjací systém je tak chránený pred vplyvmi počasia. Obsluha stožiara je tak možná 1 človekom, bez akejkoľvek námahy a vlajka je vymenená behom niekoľkých minút. Zároveň je zabezpečená dlhodobá funkčnosť a životnosť navíjacieho mechanizmu.
  • Ďalšou možnosťou je využitie stožiarov s napínacím ramenom vlajky, ktoré sa otáča po vetre. Tým zabezpečíte, že sa vlajka nekrčí a plní svoju funkciu - stále pekne veje po vetre.
  • Z našej ponuky vám odporúčame hliníkový vlajkový stožiar s napínacím ramenom MANIC.

Ak by ste potrebovali poradiť s vlajkovaním, navrhnúť celú stratégiu, či iba vymeniť vlajku / stožiar, radi vám s tým pomôžeme.

Ozvite sa nám na 2U@vlajky.sk
Viac informácií nájdete na www.vlajky.sk alebo www.stoziare.sk.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára